Oltiin aamusella treenailemassa Hyvinkäällä Riikan kanssa. Ja oikeastaan koko syksyhän tässä treenailtiin enemmän ja vähemmän intensiivisesti ja ajeltiin Hyvinkäälle parhaimmillaan kahesti viikossa. Tarkoituksena oli saada Milalle Nou1 taippareista. Taippareihin kyllä päästiin ja kenraaliharjoitukset antoi odottaa hyvää suoritusta, mutta niinhän se yleensä on, että suoritus kaatuu siiheen varmaan osioon, joka Milalla on aina ollut vesityö. Jotain tapahtui pikku neidin päässä ja meidän koe loppui ennen kuin se ehti alkaakaan. Tulos Nou 0 ja suuren suuri harmitus ja ihmetys. Mutta elämä jatkuu ja sehän näiden koirien kanssa harrastamisessa parasta onkin, kun sä et ikinä voi olla varma mistään. No siis elämä ja treenit jatkuu, entistä sisuuntuneempana ja motivoituneimpina. Tänään oltiin siis Hyvinkäällä treenailemassa ja ohjelmassa oli 1 hakua 2 eteen- lähetystä 3 lähihakuharjoitusta 4 hakua. Kaikki tehtiin dameilla. Aloitettiin motivoidusti, eli täytetiin hakuruutu siten että Mila näki ja neiti haki 3 damia. Tämän jälkeen tehtiin pellolla linjaa, ja sitäkin motivoidusti, eli Ville ja Mila kävivät viemässä damin noin 70 metrin päähän, takaisin lähetysalueelle ja eteen-käskyllä menoksi. Hyvin Mila haki, vaikka matkaa oli enemmän kuin mitä ollaan sen kanssa tehty. (mutta ei siis vielä voida puhua kuulemma pitkästä matkasta ) Jep, sitten lähihakua. Opetetaan koiralle uusi pillikäsky, joka tarkoittaa että etsi siltä alueelta missä nyt olet. Harjoiteltiin tätä piilottamalla ihan 2 metrin päähän pusikkoon 6 minidamia (jotka on muuten aika söpöjä) ja lähetettiin koira, joka tiesi että siellä on dameja. Siinä sitten pillitystä, että oppis yhdistämään tämän pillikäskyn tähän toimintaan. Ja sitten samaa pitkällä matkalla, jossa ensin eteen-lähetys 50 metriä ja sitten pillitystä ja kun löytyy niin palautus. Ihan kivasti Mila toimi. Loppuun vielä hakua, jossa toimi aika rauhallisesti, mutta tarkasti  Mahtoi olla rankat treenit, kun nyt nukkuu työhuoneen sängyllä netan vieressä.

Ollaan käyty Milan kanssa myös tottistelemassa ja kehitytty siinä(kin) huimasti. Paljon on tehty malttia, mikä on aina hyvästä. Ja sitten kaukokäskyjä, ruutua, perusasentoa, kääntymiset, seuraamista, liikkestä maahanmenoa ja seisomista ja paikalla makuuta. Milan kanssa on kiva treenata, kun siitä näkee että se tykkää tehdä töitä. Se ei välitä siellä muista koirista, vaan hakee koko ajan katsekontaktia. Kisoja voidaan harkita kesälle, mutta katsotaan nyt.

Milan päänmenoksi on suunniteltu niin paljon... talvi ja kevät treenaillaan ja katsotaan sitten kesällä että mitkä on sillä mallilla että voidaan kisata.