Ville ja Mila viettivät viime viikonlopun NOUn merkeissä. Ensin lauantaina Ville kävi kuuntelemassa luentoa taippareista UMN:n opastuksella ja sunnuntaina pakkasi koiran mukaan ja suuntasi Hyvinkäälle päin, jossa Riikka oli järjestänyt taipparireponikimppatreenit Nauru Heidi oli lupautunut opastamaan repolaisia. Paikalla oli viis repolaista + Rilla, vain Manu puuttui, joka kuitenkin edusti hienosti näytelmissä saaden ERIn ja sertin!!

Jokainen reponi treenasi yksitellen. Ensin oli hieman testattu tottispuolta ja Mila oli hyvin läpäissyt sen osion, luoksetulo ja paikallaolo onnistuu. Pääpaino oli palautuksilla, jotka myös Milalle ovat niin vaikeita tai oikeastaan Milalla on ongelmana se, ettei se tiedä mitä damilla pitää tehdä. Se ryntää käskystä sen luokse, muttei tiedä että se pitää ottaa suuhun ja tuoda isännälle! Näitä sitten harjoitellaan nytten spontaaneilla nostoilla. Lisäksi he harjoittelivat pillikäskyjä: luoksetulon lisäksi myös istumista käskystä ja käsimerkistä.

Ville on treenaillut nyt joka ilta olkkarin lattialla nostoja... hmm... Mila katsoo ihmeissään kun Ville puottaa damin ja jää odottamaan käskyä. Sitten kun vähän kehottaa niin käyttää damin suussa ja heti pudottaa ja katsoo Villeä. Koska palkkaaminen on milliosasekunnin tarkkaa, niin otettiin käyttöön naksutin. Dami suussa -naks- ja palkka. Se damin pysyminen suussa on vaan sekunnin luokkaa, en oikein tiedä miten sen sais pitämään sitä kauemmin.

Näistä intoutuneena otin Netan ja damit. Olin ihan unohtanut kuinka paljon se koira rakastaa dameja ja noutamista. Jos vain taipparit saisi mennä läpi damien kanssa, niin meillä ei olisi ongelmaa! Mutta kun se ongelma on se riistan käsittely... ihan harmittaa. Tein siis netalle noutoja, se palauttaa käsiin ja jos pudottaa niin heti nostaa ilman käskyä. Tein myös hakua, että piilotin damit ja lähetin etsimään ja vielä lähetystä oikealle ja vasemmalle. Tuli ihan itku silmään kun näki miten paljon se koira rakastaa tuota touhua Hymy Sillon kun Netta oli pieni, niin tehtiin paljon näitä juttuja, mut nyt vuosiin ei olla tehty...

Tässä kevät menee hyvin pitkälti Milan NOU-jutuissa ja kunhan lumet sulaa niin painun sen kanssa metsään jäljestämään! Tollerileirillekin ollaan menossa kesäkuun alussa Nauru

 

Muutamia kuvia aurinkoisista treeneistä:

(Kuvat ottanut Riikka Tarvonen)

Luoksetulo

Pillikäskyjä